Виртуалната реалност (VR) изглежда помага не хората не само, когато говорим

...
Виртуалната реалност (VR) изглежда помага не хората не само, когато говорим
Коментари Харесай

VR помага на родители да „видят“ операцията на детето си

Виртуалната действителност (VR) изглежда оказва помощ не хората освен, когато приказваме за видеоигри и метавселена. Пример за това е интервенцията на шестмесечното бебе Арчи от Англия, за която описват от ВВС.

 

Детето е родено със сагитална синостоза, при която линиите на напредък в черепа му са се слели прекомерно рано. Въпреки че положението не е животозастрашаващо, то може да аргументи закъснение на говора, както и нараснало вътречерепно налягане. Родителите му е трябвало да вземат сложното решение - да изберат рискова интервенция или да оставят природата да се оправи с физическите и психическите въздействия, които биха могли да последват.

 

Но с помощта на нова технология, родителите на име Аманда и Джъд са съумели да видят какви ще бъдат измененията при интервенцията авансово с помощта виртуалната действителност. Това е доста повече информация, в сравнение с множеството фамилии нормално получават.

 

След като са имали шанса да видят по какъв начин ще протече възможната интервенция и какво ще съставлява тя, родителите не са се поколебали и са взели решение тя да бъде осъществена. Манипулацията се е оказала сполучлива и бебето в този момент се усеща по-добре.

 

Този новаторски способ е създаден от доктор Нур Ул Овасе Джилани, педиатър и неврохирург в детската болница Great Ormond Street в Лондон. Той е предложил опцията на родителите да бъдат първите, които употребяват революционната нова платформа за изкуствен интелект (AI), която предсказва резултата от интервенция.

 

И макар че технологията е основана за едно съответно положение, медикът се надява, че тя ще може да се приложи към доста разнообразни типове хирургия в бъдеще.

 

Повече вести от света на технологиите има в графа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР